Tämä onnistuu koronan eristämältä tumpeloltakin: broileriwokki maistuu arjessa
Broileriwokille saa väriä ja ateriaan ravitsemuksellista monipuolisuutta kasviksista.Yhden ihmisen taloudessa tulee useimmin tehtyä kotona ruokia, joista syntyy helposti joko yksi annos, kuten salaattia tai parille kertaa keittoa. Siinä eivät liioin kokkaustaidot huimasti harjaannu.
Poikkeustila on saanut myös minut kokeilemaan ruuanlaittoa monipuolisemmin. Perheelle sopivan satsin voi osaksi pakastaa. Viikon ruokailuun saa sen ansiosta vaihtelua.
Broilerinwokin ohje on MT:n verkkosivujen reseptigalleriasta.
Tarvikkeet kuuteen annokseen: 400 g maustamatonta broilerin rintafileetä, 1 rkl voita, 1 rkl öljyä, 2 tl currya, 1 paprika, 200 g parsakaalia, pala inkivääriä, 1/2 tl suolaa, 1 pkt (250 g) täysjyväwokkinuudelia, noin 500 g kiinankaalia, 1/2 dl makeaa chilikastiketta.
Korvasin kiinankaalin valmiilla 500 g wok-pakastepussilla, mikä oli ehkä kalliimpi vaihtoehto (2,38 euroa) kuin kiinankaali olisi ollut. Wokin hinnaksi tuli 10,48 euroa, mistä broilerin osuus oli 38 prosenttia.
Muutoin värittömään ruokaan piristettä tuo ruohosipuli, ja kasvislisä syntyi tomaatista ja kurkusta. Ne muodostavat kokonaishinnasta kolmanneksen. Annosta kohti hinnaksi tuli 2,70 euroa.
MT:n toimittajat etsivät viikonvaihdesivujen palstalla vuorollaan vinkkejä kotiruokailuun.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

