Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Ruuanlaitto
Arvio
Riitta Mustonen
Kirjallisuus
|
Konkarisienestäjän vinkit herkullisimmista sienistä yllättävät, vaikka olisi kerännyt niitä vuosia
Tilaajalle
Kolumni
Kaapo Karppinen
Ruoka
|
Unohda pastakoneet – tuorepastan tekeminen onnistuu helposti joka kodin välineillä
Ruoka
|
Kirja houkutteli lapset kokkaamaan ‒ helpot reseptit hellivät myös kiireistä vanhempaa
Ruoka
|
Some-hitti nimeltä kefiiri tuo nostetta myös piimälle – vielä 1970-luvulla melkoisen moni suomalainen oli piimäparta
Ruoka
|
Kun suomalainen etsii pullataikinan ohjetta, keittokirja ei ole suosituin vaihtoehto – tämä tiedetään paikassa, jossa reseptejä kehitetään
Ruoka
|
Hävikkireseptit ovat kaunis ajatus, mutta niissä on eräs perustavanlaatuinen ongelma – tutkija kääntää ajattelutavan päälaelleen
Historia ja perinne
|
Eräs joulukauden kestosuosikki ei hätkähdä kuumasta eikä kylmästä – siksi se onkin löytänyt tiensä monen joulupöytään
Tilaajalle
Ruoka
|
Ruuanlaitto oli Hanna Himangan mummun tapa näyttää kiintymystä – ”Toivon, että lapseni osaisivat myös puhua, jottei rakastamista tarvitsisi leipoa pullaan”
Tilaajalle
Ruoka
|
Pian valmistuva kotitalousopettaja hämmästelee: Monelle teinille kokkaus tarkoittaa noutoruuan hakemista
Tilaajalle
Kolumni
Nikke Kinnunen
Ruoka
|
Terveisiä ravitsemusterapeutti Hanna Partaselle: Hyvänmakuinen ruoka ei ole ongelma
Metsäteollisuus
|
Korona-aika kasvatti leivinpaperin kulutusta kotikeittiöissä – nyt rasvaa ja kuumuutta kestävän paperin kysyntää lisää airfryer-innostus
Tilaajalle
Kolumni
Janica Pörhönen
Ruoka
|
En säästele voissa enkä kermassa ruuanlaitossa – kuolenko sen vuoksi nuorempana?
Kolumni
Terhi Pape-Mustonen
Ruoka
|
Uusien reseptien kokeilu olisi kivaa mutta vaatii vaivaa
Kolumni
Netta Pasuri
Ruoka
|
Tässä on kolme hyväksi havaittua vinkkiä yrttien pakastamiseen
Arvio
Riitta Mustonen
Kirjallisuus
|
Tammenterhoista kakkua ja suopayrteistä tiskinainetta? Satu Hovin kirja omavaraisuudesta yliarvioi rajusti lukijan yleistiedon kasvien hyötykäytöstä
Kolumni
Nikke Kinnunen
Ruoka
|
Vesi ja öljy ne yhteen soppii – tämä on oodi emulsiolle
Pääkirjoitus
MT toimitus
Koti
|
Elämisen perustaitoja on opeteltava koulussa ja kotona
Radio ja TV
|
Kotikokit kisaavat jälleen Masterchef Suomen uudella kaudella
Metsästys
|
Pertti Kärppä metsästää ja kokkaa saaliista juhlaruokaa ‒ yksi kypsennystapa on Pertin mielestä riistalle ylitse muiden
Tilaajalle
Koti
|
Miehet hoitavat aiempaa enemmän lapsia ja laittavat ruokaa, kertoo Tilastokeskus – naiset käyttävät silti edelleen enemmän aikaa kotitöihin kuin miehet
Ruoka
|
Keittokirjasta näkee yleensä yhdellä vilkaisulla, kummalla vuosituhannella se on julkaistu – tässä syyt
Kolumni
Sari Penttinen
Ruoka
|
Perunoiden kuoriminen on tylsää ja työlästä — Ratkaisu arkiseen pulmaan löytyi kaupan hyllystä
Ruoka
|
Ikivanha resepti olikin nykyaikainen pataruoka
Kolumni
Santeri Nousjoki
Ruoka
|
Suosionsa ansainnut jauheliha sopii moneen suuhun
Kolumni
Tuovi Mäkipere
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Alussa oli kenkälaatikko, mutta enää edes 18 litran laatikko ei tahdo riittää – mausteet ovat vallanneet keittiöni
Reseptit ja ruokalistat tappavat luovuuden – kokkaan mieluummin sumein suunnitelmin
Ruokawebinaari laittaa ostoskassit puntariin ja herättelee keskustelua ruuan ilmastovaikutuksista sekä monipuolisuudesta – "Vain syöty ruoka ravitsee, joten sen pitää olla maistuvaa"
Niksit arkeen: Näin lukijat käyttävät MT:n suuria sivuja keittiössä, askartelussa ja remonteissa
Kotikokkailu vaihtui pika-aterioihin: monia raaka-aineita ostettiin ruokakaupoista vähemmän, kun taas valmisruokien suosio ampaisi 20 prosenttia
Luulitko ruskean leivinpaperin peittoavan valkoisen ympäristöystävällisyydessä? Väri voi hämätä, sillä tosiasiassa ruskean paperin valmistaminen vie enemmän energiaa
Peruna on huippukokillekin innostava raaka-aine – Näillä vinkeillä valmistat täydelliset potut myös kotona
Uusien tekniikoiden opettelu on keittiökokeilujen suola
Lapsuudesta kumpuavat mielihalut ajavat kiinnostaviin keittiökokeiluihin
Yhden kattilan taktiikka säästi aikaa auringosta nauttimiseen – vaihtoehto olisi ollut 1950-luvun hirviöliesi
Korona lisäsi kotikokkailua, mutta suosikkiruokien kärjessä keikkuvat vanhat tutut
Osalle suomalaisista perusruuan valmistus on vaikeaa, Marttaliiton asiantuntijat kertovat – "Saatetaan osata tehdä herkkuruokaa, mutta ihan arkiruokaa ei"
Korona-aika opetti vihdoinkin kokkaamaan kotona
Yksi asia pastan valmistamisessa kavahduttaa italialaisia – sinäkin saatat sortua siihen
Keittiölaiskuri ei jaksa edes aamupalaleipää tehdä, mutta näpertää illalla yksisarviskakkua
Koti
|
Mitä tänään syödään ja muita kirosanoja
22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"
Lotta Hakunin vetämässä kokkikerhossa lasten yllättäväksi suosikiksi nousi epäonnistunut marjapiirakka – kotikeittiössä reseptit saavat luovan käsittelyn
Grillikausi alkaa – Muista nämä vinkit hyvään lopputulokseen
Valio avaa Helsingissä uuden ravintolakokeilun, jonka tarkoitus on kannustaa yhdessä kokkaamiseen
Hyvät raaka-aineet tuovat oululaisperheen kokille nautintoa
Hellan kulmalla: Rahkaa ja nilviäisiä
K-ryhmä selvitti: Nämä ovat suomalaisten arkiruokasuosikit
Tuomas Enbuske: "Sokeri on vaarallisempi huume kuin heroiini – millä MTK-mafia kiristää päättäjiä tuotantotukiin?"
Tiede kumoaa ruuanlaittouskomukset: Laita pihvi kylmänä pannulle ja täräytä kypsä kakku kuohkeaksi
Aarre: Kansanlääkinnän lempimarja on yhä tehokas apu terveysongelmiin
Siirryimme Ranskan aikaan
Äidit kokkaavat suurella sydämellä
Ihan itte tein! — Viittä vaille valmiit ruuat puskevat kauppoihin
Ulkomaanmatkoilta tuodaan nyt matkamuistoksi ruokaa: Mausteet, oliivit ja juusto suosituimpia
Taikurikokit näyttävät mallia
Tyrnäväläiset voittivat Ruokavisan
Matti Jämsén kilpailee kokkien MM-kisoissa
Suomalaisesta ruuasta pitää tehdä kiinnostavaa