Ruokapiirit saavat suitsutusta MTK:lta
MTK:n ruokakulttuuriasiamies kiittelee myös kauppaketjuja paikallisten elintarvikkeiden suosimisesta.MTK:n ruokakulttuuriasiamiehen Anni-Mari Syväniemen mielestä ruokapiirit ovat tuottajien näkökulmasta ovat loistava tapa lisätä kuluttajien tietoisuutta ruuan alkuperästä ja tuotannosta. Piirien suosio kasvaa erityisesti pääkaupunkiseudulla.
Ruokapiirit ja nettikauppa tuovat uusia mahdollisuuksia lähiruoan saatavuudelle ja mahdollistavat lähiruoan markkinoinnin kustannustehokkaammin ilman välikäsiä. Lyhyt elintarvikeketju, parempi kannattavuus, muistuttaa Syväniemi.
"Lähitulevaisuudessa suositaan aitoa, lisäaineetonta ja mahdollisimman vähän teollisuudessa muokattua ja vähän pakattua ruokaa."
Syväniemi kehui paljon parjattuja kauppaketjuja ruokavaikuttajien kutsuvierasseminaarissa 8.5. Helsingissä. Kaupat huomioivat paikalliset elintarvikkeet entistä paremmin ja ottavat niitä valikoimiinsa. "Toki paljon parannettavaa vielä on."
MTK toivoo, että uuden hallituksen ohjelmassa suomalainen ruoka, lähiruoka, on keskeisessä asemassa ja ohjelmaan tehdään selkeä kirjaus ruokamarkkinoiden vääristymien korjaamiseksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

