Pavlova
Pavlova on venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty ihana marenkijälkiruoka.
Pavlova on venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty ihana marenkijälkiruoka. Kuva: Jaana KankaanpääPavlova
8 annosta
Ainekset
- 2 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 4 kananmunanvalkuaista
- 1 tl sitruunamehua
Päälle
- 1 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 dl rahkaa
Valmistusohje
noin 7 dl erilaisia hedelmiä ja marjoja, kuten mansikoita, vadelmia, mustikoita, ananasta, aprikoosia tai mandariinia
mintun- tai sitruunamelissanoksia
Sekoita sokerin joukkoon vaniljasokeri ja maissitärkkelys siivilän kautta.
Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeriseos mukaan vähitellen, koko ajan vatkaten. Kun seos on kiiltävää ja jämäkkää, on marenki valmista.
Levitä marenkivaahto leivinpaperille ympyräksi (noin Ø 23 cm). Nosta marenkia reunoilta hieman korkeammaksi.
Paista tai paremminkin kuivata 100-asteisessa uunissa keskitasolla noin 1 ½ tuntia, kunnes marenki on päältä rapea. Kytke uuni pois, jätä luukku raolleen ja anna marenkipohjan kuivua vielä uunin jäähtymisen ajan. Tähän asti voit tehdä jo päivää paria ennen tarjoilua.
Siirrä marenkipohja tarjoiluvadille. Vaahdota vaniljakastike ja lisää se rahkaan. Lusikoi seos pohjalle ja koristele haluamillasi hedelmillä ja marjoilla. Tarjoile heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

