Herne-lohitartarleivät
Helakan vihreä hernetahna ja savulohitartar aloittavat aterian värikkäästi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Herne-lohitartarleivät
6 annosta
Ainekset
- 6 paahtoleipäviipaletta
- 50 g voita
Hernetahna
- 200 g (3 dl) pakasteherneitä
- 100 g yrttistä tuorejuustoa
- 1—1 ½ rkl piparjuuritahnaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Lohitartar
- 200 g kylmäsavulohta
- 2 kevätsipulia
- ½ dl tillisilppua
- ¼ tl sitruunapippuria
Valmistusohje
Tee ensin päällysteet. Anna herneiden sulaa huoneenlämmössä tunnin verran. Soseuta herneet, tuorejuusto, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Sekoita ainekset keskenään.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Voitele leivät voilla kevyesti. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja anna paahtua 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Tai ruskista leivät paistinpannulla.
Levitä leivän päälle reilusti hernetahnaa ja sen päälle lohitartaria.
Osaston luetuimmat
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja12.8.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin12.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Jäikö kekkereistä rapuja yli? Pyöräytä ylijäämästä herkullinen rapuleipä!5.8.