Herne-lohitartarleivät

Helakan vihreä hernetahna ja savulohitartar aloittavat aterian värikkäästi.
Helakan vihreä hernetahna ja savulohitartar aloittavat aterian värikkäästi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Herne-lohitartarleivät

6 annosta

Ainekset

  • 6 paahtoleipäviipaletta
  • 50 g voita

Hernetahna

  • 200 g (3 dl) pakasteherneitä
  • 100 g yrttistä tuorejuustoa
  • 1—1 ½ rkl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Lohitartar

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 2 kevätsipulia
  • ½ dl tillisilppua
  • ¼ tl sitruunapippuria

Valmistusohje

Tee ensin päällysteet. Anna herneiden sulaa huoneenlämmössä tunnin verran. Soseuta herneet, tuorejuusto, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Sekoita ainekset keskenään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele leivät voilla kevyesti. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja anna paahtua 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Tai ruskista leivät paistinpannulla.

Levitä leivän päälle reilusti hernetahnaa ja sen päälle lohitartaria.