Jyväleipä

Sipaise jyväleipäviipaleelle voita ja nauti leivän pähkinäisestä mausta.
Sipaise jyväleipäviipaleelle voita ja nauti leivän pähkinäisestä mausta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jyväleipä

2 kpl

Juuritaikina

  • 5 dl vettä
  • 1 tl hiivaa
  • 1 dl spelttijyviä
  • 1 dl spelttihiutaleita
  • 1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja

Seuraavana päivänä

  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl puolikarkeita spelttijauhoja

Valmistusohje

Huuhtele jyvät ja valuta. Kaada haalea vesi isoon kulhoon, murustele hiiva joukkoon, lisää huuhdotut jyvät, sekä hiutaleet ja vehnä- ja spelttijauhot. Anna tekeytyä vuorokauden verran huoneenlämmössä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kun jyvät ovat pehmenneet, lisää seuraavana päivänä suola, siirappi ja alusta loput jauhot taikinaan. Anna kohota.

Vaivaa kohonneesta taikinasta kaksi pyöreää leipää. Leikkaa leipien pintaan syvät viillot niin, että muodostuu neliöt leivän pintaan. Kohota. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Kopauta pohjaa — leipä on kypsä, kun se kumisee.

Vinkki

Keitä jyvät kypsiksi, jos käytät niitä leipätaikinaan ilman, että ne ehtivät pehmentyä juuritaikinassa.