Pipareista syntyy oiva juustokakun pohja ja laatikoista samettista sosekeittoa – älä heitä jouluruokien tähteitä roskiin
Vaikka jouluruuat pursuaisivat korvista, niistä voi tuunata uusia herkkuja.Jouluherkuista voi loihtia uusia suosikkeja vielä senkin jälkeen, kun ne eivät sellaisenaan enää maistu.
"Hyvää, syömäkelpoista ruokaa ei kannata heittää roskiin tai jättää kaappiin pilaantumaan, sillä näppärillä hävikkiresepteillä joulutarjoilut on helppo jalostaa uuteen, taas maistuvaan muotoon", neuvoo Valio tiedotteessaan.
Valio vinkkaa viittä reseptiään, joilla hävikki saadaan katoamaan jääkaapista parempiin suihin.
1) Jäikö glögiä yli? Valmista glögistä kuohuva cocktail uudenvuodenjuhliin! Glögin kaveriksi riittää kuohuviini ja simppelit koristeet: rosmariini, appelsiininkuorisiivu ja jäiset puolukat. Herkullisen glögiskumpan pohjaksi sopii sekä vaalea että tumma glögi.
2) Joulupiparit ovat kuin tehtyjä juustokakun pohjaksi. Murskaa piparit, sekoita voisulaan ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Päälle sopii täyte joko joulumauilla tai ilman. Paistetun piparijuustokakun täyte maustetaan raikkaalla appelsiinilla ja herkullisella kinuskilla, joten kakku maistuu vielä uuden vuoden puolellakin.
3) Makeat herkut trendikkääksi peltijälkiruoaksi – näin se tehdään: Aura pipari-hedelmäpeltiin upotat niin konvehtien, pipareiden, hedelmien kuin homejuustonkin rippeet. Tarjoile herkku välipäivien jälkiruokana tai uudenvuoden brunssilla.
4) Tiesitkö, että voitaikinalevyt sopivat myös pizzapohjaksi? Valitse pizzaan suosikkitäytteesi, katso tästä kaksi valmista täytevaihtoehtoa tai hyödynnä pizzassa viimeiset siivut joulukinkusta. Täydellistä välipäiville sekä uudenvuodenjuhliin!
5) Tekeekö mieli jotain vähän kevyempää? Porkkana- ja lanttulaatikko ovat oivia pohjia mausteisille sosekeitoille. Mausta keitot omenalla, tuoremehulla, inkiväärillä ja kanelilla – ja joulumaut ovat muisto vain.
Lisää Valion hävikkiruokareseptejä löytyy täältä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


