Sokerisuolattu silakka ja mätimousse
Silakasta saa maistuvan ja hienon alkupalan sokerisuolaamalla sen ja tarjoamalla lisäksi etikkakurkkuja ja silakanmätimoussea.Sokerisuolattu silakka ja mätimousse
Ainekset
- 300 g nahallisia silakkafileitä
- 30 g suolaa
- 30 g sokeria
Valmistusohje
Huuhtele nahalliset silakkafileet ja siisti fileiden reunat.
Sekoita suola ja sokeri ja peittele silakat seoksella kauttaaltaan.
Anna maustua 2 tuntia. Huuhtele silakat sokerisuolasta ja kuivaa hyvin.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ripota vähän suolaa pannulle.
Hiillosta silakat nopeasti nahkapuolelta.
Etikkakurkku
Ainekset
1 avomaankurkku
2 rkl sokeri
2 rkl väkiviinaetikka
2 rkl vesi
Valmistusohje
Yhdistä vesi, etikka ja sokeri kannellisessa rasiassa ja sekoita niin että sokeri liukenee.
Leikkaa kurkku pitkittäin viipaleiksi ja laita marinadin kanssa rasiaan.
Sulje kansi hyvin ja hölskytä kurkkuja voimakkaasti marinadissa muutaman kerran.
Silakanmätimousse
Ainekset
100 g silakanmätiä
1 pnt ruohosipuli
200 g ranskankermaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
Valmistusohje
Vatkaa ranskankerma löysäksi vaahdoksi.
Sekoita mäti ja hienonnettu ruohosipuli joukkoon, mausta mustapippurilla ja suolalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


