Hasselbackan perunat ja uunimakkara
Hasselbackan perunat syntyvät parhaiten yleisperunoista. Parmesaanijuusto antaa rapeaan korppujauhokuorrutukseen makulisää ja perunoiden kaveriksi sopivat maukkaat raakamakkarat.
Hasselbackan perunat ja uunimakkara
4 annosta
Ainekset
- 8 pientä perunaa (keltainen pussi)
Maustevoi
- 50 g voita
- ¾ dl parmesaaniraastetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl pippurisekoitusta
Päälle
- 2 rkl korppujauhoja
Lisäksi
- 400 g raakamakkaroita
- 1 rs (250 g) terttukirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa ohutteräisellä veitsellä perunoihin viiltoja parin millin välein niin että perunat pysyvät koossa. Viipalointia helpottaa, jos laitat leikkuulaudalle esimerkiksi kaksi syömäpuikkoa perunan ylä- ja alapuolelle. Puikot pysäyttävät veitsen liikkeen sopivasti ajoissa, ja pohja pysyy ehjänä.
Nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita pehmeään voihin parmesaani ja mausteet. Painele seos perunoiden pintaan. Ripottele päälle korppujauhot.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Lisää puolivälissä pellille raakamakkarat ja tomaattiterttu.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vinkki: Kokeile viipaleperunoita vaihteeksi väriperunoista!
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen