Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hasselbackan perunat ja uunimakkara

Hasselbackan perunat syntyvät parhaiten yleisperunoista. Parmesaanijuusto antaa rapeaan korppujauhokuorrutukseen makulisää ja perunoiden kaveriksi sopivat maukkaat raakamakkarat.
Hasselbackan perunat aukeavat uunissa viuhkamaisiksi viipaleiksi.
Hasselbackan perunat aukeavat uunissa viuhkamaisiksi viipaleiksi. Kuva: Sanne Katainen

Hasselbackan perunat ja uunimakkara

4 annosta

Ainekset

  • 8 pientä perunaa (keltainen pussi)

Maustevoi

  • 50 g voita
  • ¾ dl parmesaaniraastetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl pippurisekoitusta

Päälle

  • 2 rkl korppujauhoja

Lisäksi

  • 400 g raakamakkaroita
  • 1 rs (250 g) terttukirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa ohutteräisellä veitsellä perunoihin viiltoja parin millin välein niin että perunat pysyvät koossa. Viipalointia helpottaa, jos laitat leikkuulaudalle esimerkiksi kaksi syömäpuikkoa perunan ylä- ja alapuolelle. Puikot pysäyttävät veitsen liikkeen sopivasti ajoissa, ja pohja pysyy ehjänä.

Nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille.

Sekoita pehmeään voihin parmesaani ja mausteet. Painele seos perunoiden pintaan. Ripottele päälle korppujauhot.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Lisää puolivälissä pellille raakamakkarat ja tomaattiterttu.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Kokeile viipaleperunoita vaihteeksi väriperunoista!