Pensasmustikkaruudut
Pensasmustikkaruudut on helppo valmistaa myös lasten kanssa, sillä taikina tehdään simppelisti sekoittamalla. Kuva: Sanne KatainenPensasmustikkaruudut
10 annosta
Ainekset
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 sitruuna
- 100 g voita
- 2 munaa
- 2 rkl maitoa
- 250 g pensasmustikoita
Valmistusohje
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa jauhoseoksen joukkoon.
Sulata ja jäähdytä voi. Lisää kuivien aineiden joukkoon voisula, munat, maito ja mustikat. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kumoa taikina noin 25 x 25 cm kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun.
Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki
Voit halutessasi vaihtaa pensasmustikat karviaisiin tai vadelmiin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

