Rapea siemennäkkäri säilyy pitkään ‒ tässä helppo resepti
Siemennäkkäriin voit hyödyntää valmiita siemensekoituksia.
Siemennäkkäriä on kiva rouskutella ihan sellaisenaan, mutta se sopii myös juustojen kanssa tarjottavaksi. Kuva: Carolina HusuKotitekoisen siemennäkkärin teko on yllättävän helppoa, eikä kohotusaineita tarvita. Taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään ja niiden annetaan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia. Seos levitetään pellille ja uunin lämpö hoitaa loput. Rapea levy murretaan paloiksi ja säilytetään tiiviissä pakkauksessa.
Siemennäkkäri
uunipellillinen
- Ainekset
- 1½ dl kaurahiutaleita
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 2 dl siemensekoitusta (Sallinen)
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- ¾ tl kuminaa TAI 1½ tl kuivattua rosmariinia
- Päälle
- sormisuolahiutaleita
Valmistusohje
Sekoita kaikki näkkärin ainekset tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30–45 minuuttia.
Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä taikina lusikan selällä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele halutessasi pintaan kevyesti sormisuolahiutaleita.
Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Sammuta uuni, avaa luukku vähän raolleen ja jätä näkkäri uuniin vielä puoleksi tunniksi, kunnes levy on kuivahtanut ja rapea.
Murra jäähtynyt levy paloiksi. Säilytä tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
Vinkki! Valmis siemensekoitus on kätevä tässäkin. Sitä myydään nimellä salaattimix ja se sisältää auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä sekä kuivattuja karpaloita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
