Paahdettu kasvissalaatti ja ohraa
Kun kasvikset maustaa intialaisittain ja paahtaa ne, salaatista tulee erityisen maukas. Kuva: Jaana KankaanpääPaahdettu kasvissalaatti ja ohraa
Ainekset
Lisäksi
Paprikakastike
- paahdettua kukkakaalia
- paahdettua kesäkurpitsaa
- paahdettua porkkanaa
- lehtikaalia
- jäävuorisalaattia
- noin 4 dl keitettyjä ohrasuurimoita
- kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
- paprikakastiketta
- 2 punaista paprikaa paahdettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tahinia
- 4 rkl sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Paahda paprikat kuumassa uunissa (225 astetta, noin 25 minuuttia), laita ne muovipussiin jäähtymään. Irrota paprikoista kuoret vetäisemällä.
Hienonna valkosipulinkynnet. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.
Paahdettu kukkakaali
- 300 g kukkakaalia
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl jeeraa eli juustokuminaa
- 2 tl seesaminsiemeniä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- kookosöljyä
Valmistusohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Laita kukkakaali, mausteet ja kookosöljy kulhoon ja sekoita.
Kumoa kukkakaalit uunipellille ja paahda noin 20 minuuttia.
Paahdettu kesäkurpitsa ja porkkana
- 1 kesäkurpitsa
- 1–2 porkkanaa
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsa ja porkkanat kuutioiksi tai viipaleiksi. Levitä uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta päälle vähän öljyä.
Kypsennä uunissa samanaikaisesti kukkakaalin kanssa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Salaatin kokoaminen
Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä pannulla ilman rasvaa.
Leikkaa jäävuorisalaatti ja lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Ryöppää lehtikaali nopeasti kuumassa vedessä ja valuta hyvin.
Annostele kulhon pohjalle ensin keitettyjä ohrasuurimoita ja sen päälle kaikkia muita salaattiaineksia. Valuta päälle kastiketta.
Annos riittää kahteen 5 dl vetoiseen kulhoon.
Ohje: Kaisa Sillanpää
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


