Hyödynnä sadon omenat ja palsternakka herkulliseen sosekeittoon
Parhaiten palsternakan aromit pääsevät oikeuksiinsa paahdettuna.Porkkanan sukulainen palsternakka on ollut tunnettu lääke- ja hyötykasvi Euroopassa tuhansien vuosien ajan. Sittemmin peruna ja porkkana syrjäyttivät palsternakan, mutta onneksi sen suosio on jälleen lähtenyt nousuun.
Palsternakan ominainen aromi syntyy sen kuoren sisältämistä eteerisistä öljyistä, joten juures kannattaakin käyttää kuorineen.
Omenainen palsternakkasosekeitto
4 annosta
- Ainekset
- 500 g palsternakkaa
- 200 g jauhoista perunaa
- 1 omena (kirpeä lajike)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä tai voita
- 8 dl kasvislientä
- 1 tl kuivattua timjamia
- ¾ tl suolaa
- Päälle
- 4 viipaletta pekonia paistettuna
- 4 rkl kurpitsansiemeniä
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele palsternakat, perunat ja omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
Lisää kasvisliemi, timjami ja suola. Keitä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä.
Soseuta keitto tasaiseksi. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä tai pyöristä halutessasi kermatilkalla.
Tarkista maku ja viimeistele annokset pekonimuruilla, siemenillä ja timjaminoksilla. Tarjoa lisänä hyvää leipää.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


