Varhaisporkkanoista saa väriä juhannuspöytään
Keitetyt ja grillatut varhaisporkkanat labneh-tahnalla on helppo ja yksinkertainen kesätarjottava.
Jogurtista valmistettu labneh, grillatut porkkanat ja dukkah-mauste ovat herkullinen yhdistelmä. Kuva: Sanne KatainenNuoret, naatteineen myytävät varhaisporkkanat ovat kasvimaan, kauppojen ja torien maukkainta antia. Ensimmäiset on aivan pakko nopeasti pesaista ja rouskutella silteensä menemään.
Seuraavat porkkanat voikin jo nopeasti keittää ja grillata ja tarjota labnehin, eli valutetusta jogurtista valmistetun tuorejuustotyyppisen tahnan, sekä itse tehdyn dukkah-mausteseoksen kanssa. Voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta on varsin helppo ja yksinkertainen kesäinen kasvistarjottava.
Grillatut varhaisporkkanat labneh-pedillä
6 annosta
- Ainekset
- 2 nippua varhaisporkkanoita
- 2 tl öljyä
- Labneh
- 1 tlk (300 g) kreikkalaista jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- Dukkah-mauste
- 1 ps (80 g) mantelirouhetta
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 2 tl oreganoa
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Aloita valuttamalla jogurtti. Pane kahvinsuodatin tai puhdas harsokangas siivilään ja lusikoi jogurtti päälle. Nosta siivilä kulhon päälle ja anna jogurtin valua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista dukkah. Paahda mantelirouhetta kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes se on saanut hiukan väriä. Lisää seesamin- ja korianterinsiemenet ja sekoittele, kunnes ne ovat kuumentuneet. Anna jäähtyä, ja sekoita joukkoon loputa mausteet. Jätä odottamaan.
Keitä pestyjä porkkanoita muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
Sekoita valutetun jogurtin joukkoon sitruunamehu ja suola. Levitä labneh tarjoiluastialle.
Voitele porkkanat öljyllä ja grillaa muutama minuutti, kunnes pinnat ovat saaneet väriä. Nosta porkkanat labneh-pedille ja ripottele päälle dukkah-seosta. Tarjoa heti.
Vinkki! Voit grillata nuoria porkkanoita myös ilman keittämistä. Käytä mietoa grillin lämpöä ja kääntele porkkanoita ahkerasti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
