Marinoidut perunat
Jäikö perunoita yli aterialta? Marinoi perunat ja käytä ne vaikkapa salaattiin. Kylmä perunasalaatti maistuu esimerkiksi nuotiolla hiillosmakkaran kanssa. Viipaloitu peruna on maukasta myös voileivän päällä. Pilko leivälle lisäksi runsaasti tuoreita yrttejä.
Marinoidut perunat, sitruunajogurtti sekä grillimakkara ovat juhannusyön lyömätön yhdistelmä. Kuva: Jaana KankaanpääMarinoidut perunat
4 annosta
Ainekset
- 1 kg uusia perunoita
- 1 rkl suolaa
- 1 1/2 l vettä
- 1 punasipuli
- 3 rkl viinietikkaa
- 2 rkl sinappia
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 tl sokeria
- 1/ 4 tl suolaa
- ruohosipulia
Sitruunajogurtti
- 500 g turkkilaista jugurttia
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan mehu
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Rapsuta perunat puhtaiksi. Puolita tai leikkaa neljään osaan. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta perunat hyvin. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita perunoiden joukkoon sipuli, etikka, sinappi, öljy, sokeri ja suola. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Sekoita salaattiin ennen tarjoilua runsaasti hienonnettua ruohosipulia.
Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua kylmässä ennen tarjoilua. Tarjoa grillimakkaraa lisäkkeenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

