Tomaattibruschettat vievät kielen mennessään – nopea välipala on peräisin Italiasta
Bruschetta on mainio sormiruoka kesäiseksi välipalaksi. Leipäviipale paahdetaan rapeaksi ja pinnalle sivellään oliiviöljyä, valkosipulia ja mausteita. Päälle viipaloidaan tomaattia ja juustoa.
Miedon makuinen kotijuusto sopii hyvin tomaattiviipaleiden ja basilikatahnan kaveriksi patonkiviipaleille. Kuva: Carolina HusuTomaattibruschettat
- noin 20 kpl
- Ainekset
- 1 rapeakuorinen patonki
- Basilikatahna
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 ruukku basilikaa
- 1/2 dl auringonkukansiemeniä
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- Päälle
- 10 luumutomaattia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rasia (250 g) kotijuustoa
- basilikanlehtiä
Valmistusohje
Leikkaa patonki vinottain viipaleiksi. Paahda viipaleita uunipellillä 250 asteessa pari minuuttia tai paahda leivänpaahtimessa. Soseuta basilikatahnan ainekset sauvasekoittimella. Levitä tahnaa lusikalla paahdetuille viipaleille. Viipaloi tomaatit ja jaa ne leiville. Samoin lisää kotijuusto viipaleina. Pyöräytä pinnalle pippurirouhetta ja koristele lopuksi basilikanlehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


