Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • ”Maitotyttö” maalta voitti ravintola-alan huippupalkinnon – "Esikuvani ovat vanhempani, jotka pyörittivät maatilaa 24/7”

    Ravintola- ja keittiöalan kirkkaimpana tähtenä torstai-illan PRO-gaalassa Helsingin Messukeskuksessa loisti Kallion lukion ruokapalveluvastaava Marjo Niskanen, joka voitti sekä ammattikeittiön työntekijä -sarjan että kilpailun lehdistöpalkinnon.
    Marjo Niskanen on saanut oppilailtaan nimen Super-Marjo. Hän on myös Kallion lukion Marjo The Queen.
    Marjo Niskanen on saanut oppilailtaan nimen Super-Marjo. Hän on myös Kallion lukion Marjo The Queen. Kuva: Saanapix

    Lehdistö valitsi oman suosikkinsa Horeca-alan ammattilaisten PRO-kilpailun viidentoista sarjan finalisteista.

    Lehdistöraati arvosti erityisesti Niskasen taitoa luoda kouluruokalasta lukiolaisten turvapaikka ja ruuasta kaikkien pitämää, vaikka kohderyhmä Kallion ilmaisutaidon lukio saattaa olla haastava. Yleisön kommenteissa Niskasta luonnehdittiin ruokalan sydämeksi, joka kohtaa kaikki ystävällisesti, ottaa kaikki huomioon ja toimii myös koulun kasvattajana.

    Kun jokaiselta PRO -kilpailijalta kysyttiin, mikä raaka-aine tai drinkki kuvastaa sinua parhaiten, Marjo Niskanen valitsi maidon.

    ”Olen tuttu ja turvallinen, moniulotteinen ja moneksi taipuva. Maito on uudelle elämälle tärkeä, ja kun uudet oppilaat saapuvat kouluumme aina elokuussa, olen heille se luotettava ja tärkeä.”

    Marjo Niskanen on kotoisin Pihtiputaalta, ja asuu nykyisin Tuusulassa. Hän nosti esikuvakseen omat vanhempansa, jotka pyörittivät lähes koko työuransa maatilaa. ”Se oli todella raskasta ja stressaavaa työtä 24/7. En muista heidän koskaan valittaneen työn rankkuudesta. Heiltä opin työnteon ja vastuunoton.”

    Horeca-alan PRO-tunnustuspalkinnot jaettiin nyt 20:tta kertaa. Palkintoja jaettiin 15 sarjassa seuraaville:

    Ouluun matkaa kaksi palkintoa, kun sydämellinen kahvilatyöntekijä Susanna Karppinen pokkasi sarjansa voiton. Myös Oulun tuotantokeittiön Löökin työnohjaaja Maritta Murto palkittiin sarjansa parhaana, PRO Ammattikeittiön kokki -palkinnolla. Kolmantena lehtori Jari Honkonen Savon ammattiopistosta rikkoi pääkaupunkiseudun taian voittamalla PRO Opettaja -sarjan.

    PRO Yrittäjä -palkinnon sai alalle valtavasti myönteistä näkyvyyttä tuonut Akseli Herlevi ja Naughty BRGR. PRO Innovaatio -palkinnon sai uudenlainen tapahtuma-alusta Eventual. Kovatasoisen PRO Vastuullisuus -sarjan voitti Perho Liiketalousopiston oppimisympäristö pellolla, Green City Farm.

    Herrasmiesmäisenä tarjoilijana ja mahtavana työtoverina tunnettu Pascal Saulny sai PRO Ravintolan asiakaspalvelija -palkinnon. Lily Leen baarimestari Mika Ammunet pokkasi PRO Baarimestari -palkinnon. Palacen keittiömestari Jonathan Slotte on tuore PRO Ravintolan kokki. Toukokuussa avautuvan Sanchōmen keittiöpäällikkö Simo Harrivaara palkittiin PRO Keittiöpäällikkö -palkinnolla.

    Finnjävelin Santeri Lankinen voitti PRO Hovimestari/Sommelier -palkinnon. PRO Ravintolapäällikkö -sarjan ykköseksi tuomaristo äänesti Bar Loosen ravintolapäällikön Joni Bitterin, jonka työpaikka edustaa kisassa uudenlaista kohdetta, yöelämän kiihkeää tapahtumaravintolaa.

    PRO Ammattikeittiön päällikkö on Palvelukeskus Helsingin Jaana Bremer. Restelin Food & Events -tapahtumaravintoloiden keittiöpäällikkö Kim Palhus sai elämäntyöstään PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä -palkinnon.