Mustatorvisienikeitto
Kuivatuista sienistä syntyy helppo ja herkullinen keitto.

Mustatorvisienikeitto toimii sekä arkisena pääruokana leivän kanssa että juhla-aterian alkukeittona. Kuva: Vesa-Matti Väärä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
(3–4 annosta)
noin 2 dl (20 g) kuivattuja mustatorvisieniä
1 pieni sipuli
2 rkl voita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä (tai 1 l vettä + 2 liemikuutiota)
1 dl kermaa
100 g sulatejuustoa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
pieni kourallinen silputtua persiljaa
Murskaa kuivat sienet tai jätä osa kokonaisiksi, jos haluat keittoon sattumia. Pane sienet likoamaan pieneen määrään vettä noin 10 minuutiksi. Valuta sienet ja painele osa nesteestä pois.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulisilppu ja sienimurska ja kuullota muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä hyvin sekoittaen.
Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes keitto sakenee. Lisää loput ainekset ja tarkista maku.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- WWF päivitti kuluttajille suunnattua Kalaopastaan: MSC-sertifikaatti ei enää takaa kestävää pyyntiä 24.5.
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan20.5.