Mustatorvisienikeitto
Kuivatuista sienistä syntyy helppo ja herkullinen keitto.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
(3–4 annosta)
noin 2 dl (20 g) kuivattuja mustatorvisieniä
1 pieni sipuli
2 rkl voita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä (tai 1 l vettä + 2 liemikuutiota)
1 dl kermaa
100 g sulatejuustoa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
pieni kourallinen silputtua persiljaa
Murskaa kuivat sienet tai jätä osa kokonaisiksi, jos haluat keittoon sattumia. Pane sienet likoamaan pieneen määrään vettä noin 10 minuutiksi. Valuta sienet ja painele osa nesteestä pois.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulisilppu ja sienimurska ja kuullota muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä hyvin sekoittaen.
Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes keitto sakenee. Lisää loput ainekset ja tarkista maku.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Makkarakupit3.6.2016
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä25.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperimehu15.5.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017