Mustatorvisienikeitto
Kuivatuista sienistä syntyy helppo ja herkullinen keitto.

Mustatorvisienikeitto toimii sekä arkisena pääruokana leivän kanssa että juhla-aterian alkukeittona. Kuva: Vesa-Matti Väärä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
(3–4 annosta)
noin 2 dl (20 g) kuivattuja mustatorvisieniä
1 pieni sipuli
2 rkl voita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä (tai 1 l vettä + 2 liemikuutiota)
1 dl kermaa
100 g sulatejuustoa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
pieni kourallinen silputtua persiljaa
Murskaa kuivat sienet tai jätä osa kokonaisiksi, jos haluat keittoon sattumia. Pane sienet likoamaan pieneen määrään vettä noin 10 minuutiksi. Valuta sienet ja painele osa nesteestä pois.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulisilppu ja sienimurska ja kuullota muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä hyvin sekoittaen.
Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes keitto sakenee. Lisää loput ainekset ja tarkista maku.
Osaston luetuimmat
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Täytetty patonki valmistuu nopeasti evääksi tai lounaaksi – tässä kaksi erilaista täytettä
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Kolmannes vähemmän leipähävikkiä – Vaasan muutti merkittävästi leipätoimituksiaan
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- "Sääliseiskoja” saanut Henri Alén tiesi jo yläasteella, että hänestä tulee kokki – hartain toive oli päästä kokkaamaan presidentille ja niinhän siinä kävikin