Mustatorvisienikeitto
Kuivatuista sienistä syntyy helppo ja herkullinen keitto.
Mustatorvisienikeitto toimii sekä arkisena pääruokana leivän kanssa että juhla-aterian alkukeittona. Kuva: Vesa-Matti Väärä(3–4 annosta)
noin 2 dl (20 g) kuivattuja mustatorvisieniä
1 pieni sipuli
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä (tai 1 l vettä + 2 liemikuutiota)
1 dl kermaa
100 g sulatejuustoa
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
pieni kourallinen silputtua persiljaa
Murskaa kuivat sienet tai jätä osa kokonaisiksi, jos haluat keittoon sattumia. Pane sienet likoamaan pieneen määrään vettä noin 10 minuutiksi. Valuta sienet ja painele osa nesteestä pois.
Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulisilppu ja sienimurska ja kuullota muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä hyvin sekoittaen.
Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes keitto sakenee. Lisää loput ainekset ja tarkista maku.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
