Rapeakuorinen dippailuherkku viikonlopuksi: Kokeile ja ihastu!
Vastustamaton näppinaposteltava syntyy helposti tuoreravioleista ja tomaattisäilykkeistä.
Todella vaivaton ja herkullinen näppiruoka on valmis tuossa tuokiossa esimerkiksi saunaillan huikopalaksi tai leffaillan herkuksi. Kuva: Mikko MäntyniemiKaupan tuoreravioleista valmistetaan perjantai-illan tai viikonlopun dippailuherkku. Aloita kokkaus jo edellisenä päivänä laittamalla älyttömän maukas tomaattikastike tekeytymään.
Kun herkkuhetki on käsillä, niin leivitä tuoreraviolit maustetulla korppujauho-parmesaaniseoksella ja kuumenna ne uunissa.
Rapeat uuniraviolit
4 annosta
Ainekset
- 1 pkt (250 g) juustotäytteisiä tuoreravioleja
Leivitys
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl raastettua pecorinoa tai parmesaania
- 2 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- ripaus chilihiutaleita
- ¼ tl mustapippuria
- 2 kananmunaa
Tomaattidippi
- 1 tlk (400 g) san marzano tomaatteja
- 10 basilikanlehteä
- 1 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
- Aloita kumoamalla kastikkeen tomaatit korkeareunaiseen kulhoon. Lisää basilikat, öljy, suola ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella. Murskaa leveän veitsen lappeella kuorittuja
- valkosipulinkynsiä hiukan ja lisää ne tomaattikastikkeeseen. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- Sekoita korppujauhot ja juustoraaste keskenään. Mittaa mausteet mortteliin ja hienonna. Lisää mausteet korppujauhoseokseen.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Kasta raviolit yksitellen ensin munassa ja pyöräytä sen jälkeen leivitysseoksessa. Siirrä leivinpaperin päälle pellille. Kuumenna 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
- Poista tomaattikastikkeesta valkosipulinkynnet ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa raviolit lämpiminä tomaattidipin kanssa.
- Vinkki: Jos tomaattidippiä jää yli, niin voit käyttää sen pizzan tai pastaruoan kastikkeena.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

