Kauraleivän suosio on kasvussa ‒ Vaasan investoi uuteen kauraleipälinjastoon Vantaalla
Uudella Viljatar-kauraleipälinjastolla voidaan leipoa jopa 25000 Kauratyyny-leipää tunnissa.
Kauralla on paljon positiivisia terveysvaikutuksia, ja se on saanut viime vuosina superfoodin maineen. Kuva: Kari SalonenVaasan investoi uuteen kauraleipälinjastoon Vantaalla. Uusi linjasto on nimetty Viljattareksi.
Linjan kapasiteetti on 60 prosenttia korkeampi kuin aiempien vastaavien ja sillä pystyy leipomaan jopa 25 000 leipää tunnissa.
Leipomoyhtiö Vaasanin Vantaan leipomossa työskentelee 150 leipomoalan ammattilaista ja Viljatar-linjasto työllistää Vantaalle 15 uutta leipuria.
Logistiikan ja muiden tukitoimintojen myötä Vantaan leipomo työllistää kaikkiaan 220 ihmistä.
Uuden linjaston lisäksi Vaasan kauratyynyjen ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyjen brändi-ilme ja pakkaus uudistuvat.
Leivät leivotaan yhä tutulla reseptillä, mutta uuden teknologian avulla niistä tulee entistäkin kuohkeampia ja muhkeampia.
”Kauraleivän suosio on kasvanut voimakkaasti. Investointimme vastaa kasvaneeseen kysyntään ja mahdollistaa myös uudet leipäinnovaatiot. Sen lisäksi, että uuden linjan nykyaikaisella teknologialla leivontatulos on entistä parempi, lisää linja energiatehokkuutta ja mahdollistaa myös uusiutuvan energian käytön. Lisäksi prosessia on kehitetty niin, että raaka-aineen hukka on minimoitu”, Vaasanin toimitusjohtaja Thomas Isaksson kertoo tiedotteessa.
”Maailmanmarkkinoiden viimeaikaiset heilahtelut ovat heijastuneet voimakkaasti elintarviketeollisuuteen ja ruuantuotantoon myös Suomessa. Olemme varmasti kaikki tunteneet energia- ja tuotantokustannusten nousun kukkarossamme. Maailman tapahtumista huolimatta uskomme pitkän aikajänteen strategiaamme kotimaisuudesta ja kestävästä kehityksestä edistäen kotimaista leiväntuotantoa suomalaisesta viljasta”, Isaksson jatkaa.
”Olemme iloisia Vaasanin panostuksesta Vantaalle, ja haluamme luoda hyvät toimintaedellytykset investoiville yrityksille. Kaura on suomalainen ja sydänystävällinen huipputuote. Vaasan Oy työllistää leipomoalan osaajia ja panostaa tuotekehitykseen ja resurssiviisauteen, mitä arvostamme”, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo tiedotteessa.
Lue lisää:
Kaura lisää suosiotaan suomalaisilla leipämarkkinoilla — ruis on kuitenkin yhä suosikki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

