Mummon makaronilaatikko
Munamaidolla hyydytetystä makaronilaatikosta on tullut juhlaruokaa. Pehmeää, miedonmakuista laatikkoa on tarjolla monissa pitopöydissä palapaistin tai lihapullien lisäkkeenä. Munamaito hyydyttää laatikon ja tekee siitä mehevän. Varaa puolelle litralle maitoa kaksi munaa ja mausteeksi hiukan suolaa, sokeria ja aavistus valkopippuria. Anna hyytyä hiljalleen miedossa lämmössä.
Makaronilaatikkoa on hyvä varata juhliin runsaasti, sillä usein se loppuu ensimmäisenä. Kuva: Kari SalonenMummon makaronilaatikko
4 annosta
Ainekset
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 3 dl sarvimakaronia
Munamaito
- 6 dl täysmaitoa
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1/4 tl valkopippuria
Valmistusohje
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Voitele vuoka. Kaada maito vuokaan. Vatkaa joukkoon munat ja mausteet. Sekoita lopuksi lävikössä valuneet makaronit munamaidon joukkoon.
Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa noin puolitoista tuntia, kunnes laatikko on kiinteää ja pinta kauniin ruskea.
Ohjetta korjattu 16.3. klo 11: lisätty munamaidon aineslistaan kananmunat.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
