Tässä vinkit kevään juhliin – etukäteen valmisteltavat tarjottavat helpottavat loppuhässäkässä
Jos juhlapäiväksi on luvattu hellettä, mieti tarjottavat tarkkaan.
Pienet sämpylänmuotoiset suupalat kätkevät sisälleen basilikanlehteen käärityn mozzarellapallosen. Kuva: Jaana KankaanpääKevät ja kesä ovat juhlien ja ihanien täytekakkujen aikaa. Mikäli juhlat järjestetään ulkona, niin se asettaa tarjoilulle omat haasteensa. Ulkona auringon paistaessa perinteinen kermatäytekakku ei ole helpoin tarjottava, sillä kermapursotus on kylmässä kakussa raikkaimmillaan.
Marsipaanilla kuorrutetut kakut eivät säikähdä lämmintä päivää. Samoin kiillepintaiset kakut maistuvat hiukan lämpimänäkin. Liivatteella hyydytettäviin kakkuihin varataan yksi liivatelehti nestedesilitraa kohti. Kuitenkin mangomoussekakkuun kannattaa laittaa pari liivatetta enemmän, sillä mangon entsyymi pilkkoo hiukan liivatteen valkuaista. Siksi kakun rakenne on suussa sulavan pehmeä. Myös kiivillä ja ananaksella on sama ominaisuus.
Liivatteen sulattamiseen kannattaa käyttää mikroaaltouunia. Lämmitä liivatetta pienessä määrässä nestettä noin 15 sekuntia ja sekoita. Tarvittaessa lisää toinen 15 sekuntia. Liian kylmä seos jää helposti paakkuiseksi, joten lisää se lämpimänä täytteeseen. Ei kuitenkaan kiehuvan kuumana.
Liivatteella valmistetun kakun voi pakastaa. Sulata hyydytetty kakku aina jääkaapissa. Kakun sulaminen kestää vähintään kuusi tuntia. Viimeistele kakku kiilteellä ja koristeilla sulaneena.
Juhliin varataan myös yksittäisiä, pieniä suolaisia paloja. Erilaisilla massoilla täytetyt sipsikuoret ovat maukkaita ja suhteellisen nopeita valmistaa. Laita massa valmiiksi pursotuspussiin. Näin tarjottavia on helppo tehdä lisää vaikka kesken tarjoilun.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
