Hyödynnä omenasatoa mehevään broileripataan – koipireisipalat tekevät ruoasta edullisen
Omena mehevöittää broileripadan. Pataan voi käyttää broilerista eri osia maustettuna tai maustamattomana.Ennen yleinen koipireisipala on jäänyt vähemmälle käytölle nopeiden suikaleiden ja paistileikkeiden tultua markkinoille. Haudutusliemestä syntyy maukas kastike. Padan kanssa maistuvat keitetyt perunat, riisi tai ohra.
Omenainen broileripata
4 annosta
- Ainekset
- 4 kpl broilerin koipireisipaloja
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria rouheena
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 rkl voita
- 5 dl omenatäysmehua
- 1 kanaliemikuutio
- Kastike
- 2 dl haudutuslientä
- 1 dl ruokakermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl currya
- 2–3 hapanta omenaa lohkoina
- ½ dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Mausta broileripalat ja paista voissa pannulla tai padassa ympäriinsä kauniin värisiksi.
Kaada pataan mehu ja lisää murennettu liemikuutio. Hauduta miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
Nosta palat padasta. Siivilöi haudutusliemi eri kulhoon ja sekoita joukkoon kerma, vehnäjauhot ja curry. Kaada liemi pataan.
Lisää omenalohkot ja broileripalat. Anna kiehua, kunnes omenalohkot ovat pehmeitä. Viimeistele persiljasilpulla.
Pataan voi käyttää myös valmiiksi maustettuja koipireisipaloja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


