Kolme perunaa jälkkäriksi? – Olon illallinen on täynnä yllätyksiä
Michelin-tähtiravintola Olossa illastaja saa eteensä keittiön taidonnäytteen toinen toisensa perään.Raparperijuoma, jota pehmentää jugurttivaahto, maistuu keväältä ja toivottaa tervetulleeksi Oloon Helsingin kauppatorin laidalla. Illallinen ravintoloitsija Jari Vesivalon mestaroimana alkaa lupaavasti.
Olossa voi valita lyhyen (81 euroa) tai pitkän maistelumenun (121 euroa), ja nyt nautitaan lyhyt eli pari tuntia kestävä viisi ruokalajia. Listalla ruuista mainitaan vain raaka-aine tyyliin Selleriä, Linnunmaksaa, Kyssäkaalia, Kuusta.
Lähes yhtä arvoituksellisia ovat eteen saapuvat annokset. Esimerkiksi jälkiruoka näyttäisi olevan kolme perunaa poronjäkälän päälle aseteltuina, mutta perunat paljastuvatkin suussa sulaviksi jäätelöyllätyksiksi.
Jokainen annos on kuin pieni taideteos. Koristelussa näkyy Suomen luonto: jäkälän lisäksi käytössä on kiviä, varpuja, kukkasia, kuusenhavuja, oksia ja viljanjyviä.
Olo on avoinna vain iltaisin, ja erityisesti aasialaiset turistit ovat löytäneet sen. Suosiota avittaa, että ravintola on yksi Suomen viidestä Michelin-tähtiravintolasta. Ansaitusti.
Olo, Helenankatu 2, 00170 Helsinki
www.olo-ravintola.fi
Avoinna ti–pe 18–24
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


