Pihlajanmarja-apilaleipä (gluteeniton)
Pihlajanmarjat maustavat leivän kuin rusinat. Tähän leipään tulee myös valkoapilan kukkia, mutta toki voit leipoa leivän ilman niitäkin - tarkista silloin jauhon määrä.Pihlajanmarja-apilaleipä (gluteeniton)
Ainekset
- 7,5 dl lämmintä vettä
- 2 pussia kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 3 dl kuivattuja valkoapilan kukkia
- 2-3 dl (kuivattuja) pihlajanmarjoja
- 3 rkl psylliumia
- 10–13 dl gluteenittomia jauhoja (josta 2–3 dl voi olla härkäpapujauhoa)
- öljyä tai voita leipävuoan voitelemiseen
Valmistusohje
Laita hiiva, suola, valkoapilankukat, pihlajanmarjat ja psyllium lämpimään nesteeseen. Lisää jauhoja, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoilta. Taikina saa olla löysää. Siirrä taikina voideltuun leipävuokaan ja painele se tasaiseksi.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita leipä uuniin, kun uuni on lämmennyt, ja paista, kunnes leivän pinta on saanut hieman väriä.
Pihlajanmarjat maistuvat leivässä mainioilta, ikään kuin makeilta rusinoilta. Myös puolukat tai karpalot sopivat tähän leipään.
Ohje: Satu Hovi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


