Lähiruualle polkaistiin nostetta Päijät-Hämeessä
Pitkä letka pyöräilijöitä polki tänään Vesijärven rantamaisemissa lähiruuan puolesta. Päijät-Häme on yhtenä harvoista maakunnista jatkanut aiemmin valtakunnallisena järjestetyn lähiruokaviestin perintöä.Noin 80 päättäjän, kuluttajan ja tuottajan letka lähti varhain perjantaiaamuna liikkeelle Lahden satamasta määränpäänä Asikkalan Vääksy. Pysähdyskeitaisiin kuuluvat muun muassa Valosen hunajatila ja Kolilan maitotila.
Pyöräilijät edustavat hämäläisen elintarvikeketjun toimijoita, sidosryhmiä ja lähiruuan ystäviä. Ryhmän kapteenina toimii Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtaja Jari Parkkonen .
MTK Häme on järjestämässä jo toista lähiruokapyöräilyä tänä kesänä. Maailman ympäristöpäivänä kesäkuussa pyöräiltiin Kanta-Hämeessä.
Tuottajaliitto haluaa tutustuttaa ennen kaikkea päättäjät lähiruokaan. ”Julkiskeittiöillä on tosi paljon petrattavaa lähiruuan käytössä”, aluepäällikkö Kari Aikio sanoo.
Hämeen ammattikeittiöt ostavat tällä hetkellä 15–20 prosenttia elintarvikkeistaan omasta maakunnasta. Eniten lähituotteita käytetään leipomotuotteissa. Petrattavaa olisi erityisesti myllytuotteissa ja järvikalan käytössä.
Kaikki liha ja kala hankittiin Ruralia-Instituutin viime vuonna valmistuneen selvityksen kauempaa kotimaasta tai ulkomailta.
Uutinen on aluperin julkaistu kello 10.53.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

