Nutella-sydänpullat
Joulun alla somessa levisi joulutorttujen uusi taittelumalli, sydäntortut. Taittelimme samalla tyylillä pullat, joissa on täytteenä hasselpähkinä-suklaatahnaa eli tuttavallisemmin Nutellaa. Jos ystäväpiirissä on esimerkiksi pähkinäallergisia, niin täytteenä voi käyttää myös paistonkestävää marmeladia tai vaikka korvapuustitäytteitä. Sydänpullien muotoilu ei ole vaikeaa, ja nettisivuiltamme löytyy siitä havainnollistava video.
Sydänpullat ovat saaneet muotonsa joulun alla hitiksi nousseista sydäntortuista. Kuva: Sanne KatainenNutella-sydänpullat
Noin 16 kpl
Ainekset
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 7–8 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita tai margariinia
Lisäksi
- ½ prk suklaa-hasselpähkinätahnaa (esim. Nutella)
Valmistusohje
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina alkaa pysyä koossa. Alusta joukkoon huoneenlämpöinen rasva sekä lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Nosta taikina takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Kohota lämpimässä paikassa, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kauli taikina suorakaiteen muotoisesi levyksi ja leikkaa se noin 16 neliöön.
Kauli jokainen neliö suorakaiteen muotoiseksi ja levitä päälle noin ruokalusikallinen Nutella-tahnaa.
Kääri taikina rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Nipistä sauma kiinni. Taita rulla kaksin kerroin niin, että sauma jää taitoksen sisään.
Leikkaa syntyneen kaksinkertaisen rullan päältä terävällä veitsellä rulla osittain kahteen osaan niin, että rullat jäävät toisesta päästä kiinni, eli veitsi ei leikkaa osia kokonaan irti toisistaan.
Levitä syntyneet rullan puolikkaat erilleen sydämen muotoon ja nipistä tyveä kapeammaksi siitä päästä, jossa rullat ovat kokonaiset.
Nosta sydänpullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Vinkki: hasselpähkinä-suklaatahnan, eli Nutellan, sijaan voit käyttää myös paistonkestävää marmeladia tai korvapuustitäytteitä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
