Lidl etsii suomalaisia hittituotteita vietäväksi Eurooppaan – nämä tuotteet kisaavat vientikilpailun voitosta
Lidlin Vauhtia vientiin -kilpailussa etsitään suomalaisia tuotteita Euroopassa myytäväksi. Nyt jäljellä ovat 15 finalistia.
Kilpailun tarkoituksena on löytää potentiaalisia tuotteita vientiin Suomesta. Kuva: Anu Leppänen / Lidl / Kuvankäsittely: Janiko KemppiLidlillä on ollut tänä vuonna käynnissä elintarvikealan yrityksille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on löytää viisi suomalaista tuotetta, jotka esitellään ketjun kansainvälisille ostajille ulkomaille vietäviksi. Kilpailuun ilmoitettiin yli sata tuotetta, joista finaaliin valittiin 15.
Lidlin mukaan kilpailun finaaliin päässeet tuotteet edustavat suomalaista elintarvikeosaamista monipuolisesti ja tuotteita on lähes kaikista ruokakaupassa myytävistä kategorioista. Voitosta kisaavat muun muassa marmeladimakeinen, savukala, kebabliha, levite, dippi, vanukas, välipalajuoma, olut, rieska ja erilaiset snacksit. Mukana on gluteenitonta ja laktoositonta sekä useita vegaanisia tuotteita.
”Tuotteen on oltava kiinnostava ja erotuttava massasta laadullaan myös Suomen rajojen ulkopuolella. Jos meillä Suomessa ostaja tekee monesti valinnan kahden tai kolmen tavarantoimittajan välillä, niin Euroopan mittakaavassa monille tuotteille on kymmeniä valmistajia. Siinä kilpailussa pärjää vain huippulaadulla”, Lidl Suomen kaupallinen johtaja Mikko Forsström kertoo tiedotteessa.
Forsströmin mukaan Suomen ruokavienti voi nojata eri maissa eri vahvuuksiin.
”Ruotsissa arvostetaan perinteisiä Suomi-tuotteita ja jossakin muussa maassa voimme erottautua erikoisruokavalio-osaamisella. Vegaaniset tuotteet ovat tällä hetkellä kiinnostavia joka puolella Eurooppaa”, Forsström sanoo.
Kilapilun voittajat valitaan helmikuussa 2024. Viisi voittajatuotetta esitellään Lidlin kansainvälisille ostajille heinäkuussa 2024 Saksassa pidettävässä ostotapahtumassa.
Viisitoista finalistia ovat:
- Finlandia Candy: Revontulimarmeladi
- Finnforel: LoHi savustettu kirjolohifilee
- Görans: Döner kebablastut
- Jalostaja: Auran valkosipuli-persiljalevite
- Jokilaakson juusto: Cashew-chilidippi
- Jokilaakson juusto: Cashew parm, vegaaninen vaihtoehto parmesaanille
- Jokilaakson juusto: Cashewpohjainen proteiinivanukas, choko-caramel
- Juustoportti: Leipäjuusto
- Laitilan Wirvoitusjuomatehdas: Kukko Pils 5,5%
- Lantmännen Cerealia: Snäkkis ruissipsi, sour cream & onion
- Linkosuon leipomo: Kaurasipsi, sour cream
- Maitomaa: Välipalajuoma, kaura-tyrni-banaani, gluteeniton
- Mö Foods: Greek Classic, vegaaninen vaihtoehto juustolle
- Pulla-Pirtti: Perunarieskanen, 6 kpl
- West Mills: Hernis herneproteiini safkasuikale
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





