Curry-hirvipata
Curry-hirvipadan hauska juju on perunat, jotka kypsennetään hauduttamalla ruuan kanssa samassa padassa.
Curry-hirvipadassa on kasvikset mukana. Lisäksi tarvitsee vain sekoittaa salaatti. Kuva: Sanne KatainenCurry-hirvipata
noin 6 annosta
Ainekset
- noin 800 g hirven patalihaa, esimerkiksi ulko- tai lapapaistia
- voita
- öljyä
- vettä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl massaman currytahnaa (esim. Spice Up!)
- 1 tl korianterinsiemeniä
- ½ tl kardemummansiemeniä
- 2 kaffirlimetinlehtä
- 1 kanelitanko
- 2 tähtianista
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 tlk kookosmaitoa
- 1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
- noin 10 pientä perunaa (kiinteä lajike)
- ½ ruukkua korianteria
- (suolaa)
Valmistusohje
Leikkaa huoneenlämpöinen liha suupalan kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Ruskista lihat kolmessa erässä. Kun pinnat ovat saaneet väriä, kumoa lihat pataan. Kaada pannulle reilu desi vettä ja anna kiehahtaa. Kumoa myös vesi pataan. Pese pannu, ja toista, kunnes kaikki lihat on ruskistettu.
Lisää pataan kuoritut, hienonnetut sipulit ja currytahna. Murskaa korianterin- ja kardemummansiemenet sekä kaffirlimetinlehdet morttelissa ja lisää pataan. Lisää myös kanelitanko, tähtianikset, kalakastike, sokeri ja kookosmaidot. Peitä pata kannella ja nosta 175-asteiseen uuniin noin 2 tunniksi.
Ota pata uunista. Lisää herneet ja hyvin pestyt perunat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Viimeistele korianterilla ja tarjoile raikkaan salaatin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

