Voipullaveljekset
Tuore, vasta leivottu pulla tuoksuu ihanalta. Lapsuusmuisto kylmä maitolasi kädessä ja lämmin voipulla toisessa antaa kaiken siinä hetkessä tarvittavan ilon ja nautinnon. Eikä se loistoyhdistelmä ole vanhemmiten miksikään muuttunut.Voipullaveljekset
noin 30 pullaa
Ainekset
- 50 g hiivaa
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- noin 14 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
Lisäksi
- 1 kananmuna
- 100 g voita
- noin 1 dl hienoa sokeria
- 50 g mantelilastuja
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen vatkaten.
Alusta taikina käsin, lisää jauhoja ja pehmeä voi. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kumoa taikina jauhoiselle pöydälle ja alusta sitä vielä käsin noin 5 minuuttia.
Nosta taikina takaisin jauhotettuun kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.
Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä hetki. Muotoille taikinasta kaksi tankoa ja jaa molemmat noin 15 palaksi. Pyöritä palaset pulliksi ja nostele liki ripirinnan leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinalla peiteltynä vielä reilu 30 minuuttia.
Voitele leivonnaiset rikotulla munalla. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Upota kunkin pullan keskelle voinokare. Ripottele päälle sokeria ja koristele mantelilastuill. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

