Sämpylät kuin kukkaset – myskikurpitsa antaa leivonnaisille herkullisen värin
Myskikurpitsa maistuu aavistuksen pähkinäiseltä ja sopii hyvin leivonnaisiin.- Kurpitsasämpylät
- 15 kpl
- Ainekset
- 300 g myskikurpitsaa tai
- 2 1/2 dl kurpitsasosetta
- 2 1/2 dl vettä
- 1/2 palaa hiivaa
- 2 rkl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 dl kauraleseitä
- 7–8 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl rypsiöljyä
- Voiteluun
- kauramaitoa
- Pinnalle
- kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Keitä kuutiot pienessä vesimäärässä kypsiksi. Soseuta kurpitsakuutiot. Saat noin 2 1/2 dl sosetta.
Lisää vesi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Mausta siirapilla ja suolalla. Lisää joukkoon kauraleseet ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaan loputa jauhot ja öljy. Jauhojen määrä riippuu kurpitsasoseen paksuudesta. Anna hyvin vaivatun taikinan kohota liinan alla.
Leivo kohonneesta taikinasta 15 sämpylää. Paina hiukan lättänäksi ja leikkaa reunoihin kuusi lovea. Anna kohota. Voitele ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


