Ruuantuotannossa edessä iso kriisi – toimintatapojen täytyy muuttua, pohditaan Arlan ruuan tulevaisuutta luotaavassa podcast-sarjassa
Sarjassa asiantuntijat pohtivat Henkka Hyppösen johdattelemana esimerkiksi sitä, voiko kasveja käyttää koneina.Arlan Food & Future eli ruoka ja tulevaisuus -sarjassa julkaistaan peräkkäisinä maanantaina kuusi parinkymmenen minuutin keskustelujaksoa, joissa toimittaja Henkka Hyppösen vieraaksi istuu eri alojen asiantuntijoita.
Tänään maanantaina vierailut aloittaa tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius aiheena, mitä syödään vuonna 2050.
Ihan konkreettisiin ruokavalintoihin asti jaksossa ei päästä, vaan keskustelussa sivutaan ilmastonmuutosta ja maatalouden synkältäkin näyttävää tulevaisuutta.
Wileniuksen mukaan ruuantuotannossa on edessä iso kriisi. Syyllisiä eivät ole maanviljelijät, sillä heidän täytyy toimia systeemin ehdoilla. Mutta jotta ruokaa pystyttäisiin tulevaisuudessakin tuottamaan, systeemin ja toimintatapojen täytyy muuttua.
"Toivoa on, mutta se vaatii ajattelun muutoksen", Wilenius toteaa.
Kuusiosaisen sarjan jaksot julkaistaan maanantaisin Arlan kotisivuilla osoitteessa arla.fi/foodandfuture. Keskustelijoina ovat psykologi Outi Pikkuoksa, tietokirjailija ja biohakkeri Teemu Arina, biotekniikan tohtori Lauri Reuter, ravitsemusterapeutti Ulla Kärkkäinen ja erikoistutkija Terhi Latvala.
Otsikkoa ja ingressiä muokattu 17.48
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

