Laskiaispullavanukas
Laskiaisriehan kruunaa pullavanukas, jossa ikuinen kädenvääntö hillon ja mantelimassan välillä on soviteltu tasapeliksi. Molempia on yhtä paljon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laskiaispullavanukas
6 annosta
Ainekset
- 4 dl pakastemustikoita ja -vadelmia
- 1 1/2 dl hilloa
- 300 g pullapitkoa
- 1 tanko (150 g) mantelimassaa
- 4 dl maitoa
- 2 munaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl kardemummaa
Pinnalle
- 2 rkl raesokeria
- 3–4 voilastua
Valmistusohje
Sekoita jäiset marjat hillon joukkoon. Viipaloi pullapitko, joka saa mielellään olla vähän kuivahtanutta. Raasta mantelimassa karkealla terällä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vatkaa maito, munat, sokerit ja kardemumma sekaisin kulhossa. Upota pullaviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja odota hetki, että neste imeytyy.
Lado viipaleet voideltuun uunivuokaan limittäin marja-hilloseoksen kanssa. Ripottele väleihin mantelimassaa.
Kaada loput munamaidosta vuokaan. Ripottele pinnalle raesokeria. Vuole voista juustohöylällä ohuita lastuja päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Jäikö kekkereistä rapuja yli? Pyöräytä ylijäämästä herkullinen rapuleipä!5.8.
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019
- Mummolan mustikkapiirakka19.7.2019