Laskiaispullavanukas
Laskiaisriehan kruunaa pullavanukas, jossa ikuinen kädenvääntö hillon ja mantelimassan välillä on soviteltu tasapeliksi. Molempia on yhtä paljon.

Laskiaisriehan kruunaa pullavanukas, jossa ikuinen kädenvääntö hillon ja mantelimassan välillä on soviteltu tasapeliksi. Molempia on yhtä paljon. Kuva: Jaana Kankaanpää
Laskiaispullavanukas
6 annosta
Ainekset
- 4 dl pakastemustikoita ja -vadelmia
- 1 1/2 dl hilloa
- 300 g pullapitkoa
- 1 tanko (150 g) mantelimassaa
- 4 dl maitoa
- 2 munaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl kardemummaa
Pinnalle
- 2 rkl raesokeria
- 3–4 voilastua
Valmistusohje
Sekoita jäiset marjat hillon joukkoon. Viipaloi pullapitko, joka saa mielellään olla vähän kuivahtanutta. Raasta mantelimassa karkealla terällä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vatkaa maito, munat, sokerit ja kardemumma sekaisin kulhossa. Upota pullaviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja odota hetki, että neste imeytyy.
Lado viipaleet voideltuun uunivuokaan limittäin marja-hilloseoksen kanssa. Ripottele väleihin mantelimassaa.
Kaada loput munamaidosta vuokaan. Ripottele pinnalle raesokeria. Vuole voista juustohöylällä ohuita lastuja päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Mummon lihapullat