Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Laskiaispullavanukas

Laskiaisriehan kruunaa pullavanukas, jossa ikuinen kädenvääntö hillon ja mantelimassan välillä on soviteltu tasapeliksi. Molempia on yhtä paljon.
Laskiaisriehan kruunaa pullavanukas, jossa ikuinen kädenvääntö hillon ja mantelimassan välillä on soviteltu tasapeliksi. Molempia on yhtä paljon.
Laskiaisriehan kruunaa pullavanukas, jossa ikuinen kädenvääntö hillon ja mantelimassan välillä on soviteltu tasapeliksi. Molempia on yhtä paljon. Kuva: Jaana Kankaanpää

Laskiaispullavanukas

6 annosta

Ainekset

  • 4 dl pakastemustikoita ja -vadelmia
  • 1 1/2 dl hilloa
  • 300 g pullapitkoa
  • 1 tanko (150 g) mantelimassaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa

Pinnalle

  • 2 rkl raesokeria
  • 3–4 voilastua

Valmistusohje

Sekoita jäiset marjat hillon joukkoon. Viipaloi pullapitko, joka saa mielellään olla vähän kuivahtanutta. Raasta mantelimassa karkealla terällä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa maito, munat, sokerit ja kardemumma sekaisin kulhossa. Upota pullaviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja odota hetki, että neste imeytyy.

Lado viipaleet voideltuun uunivuokaan limittäin marja-hilloseoksen kanssa. Ripottele väleihin mantelimassaa.

Kaada loput munamaidosta vuokaan. Ripottele pinnalle raesokeria. Vuole voista juustohöylällä ohuita lastuja päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.