Hyödynnä ylijääneet perunat – jauhelihapannu saa rutkasti makua sulatejuustosta
Voimakkaan makuinen sulatejuustovalmiste mehevöittää jauhelihapannun.Edelliseltä aterialta jääneet kypsät perunat voi hyödyntää jauhelihapannun valmistamiseen. Voimakkaan makuinen sulatejuustovalmiste antaa pikaiselle lounasruoalle täyteläisen maun. Chilin ystävät vaihtavat juuston chilillä maustettuun vaihtoehtoon.
Jauhelihapannu
4 annosta
- Ainekset
- 500 g (6–8) keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 300 g jauhelihaa, härkistä tai mifua
- 2 rkl voita
- ½ prk (à 250 g) voimakasta ruoka&dippi Koskenlaskijaa
- 1–2 etikkapunajuurta
- Pinnalle
- persiljaa
- punaista paprikaa
Valmistusohje
Kuori ja leikkaa kypsät perunat lohkoiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynsi.
Ruskista pannulla ensin perunalohkot. Nosta hetkeksi pannulta perunat pois. Ruskista sitten jauheliha ja sipulit.
Mausta kypsä jauhelihaseos paprikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vielä sulatejuustovalmiste. Kuumenna.
Lisää pannulle perunalohkot ja viipaleiksi leikattu punajuuri. Kuumenna ruoka.
Ripottele pinnalle paprikakuutioita sekä persiljasilppua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


