Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
Pääsiäisenä syödään perinteisesti sekä mämmiä että pashaa. Sana pasha tulee hepreankielisestä sanasta pesach ja tarkoittaa pääsiäistä.Jos olet pitänyt pashan tekoa vaikeana, niin kokeilepa maailman helpointa pashaohjetta. Siihen ei tarvita erillistä pashamuottia, vaan suodatinpussilla vuorattu kahvisuodatin sopii hyvin valuttamiseen. Pashaa voi tarjota myös valuttamattomana.
Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa ja pikapasha on valmis. Pasha maistuu tuoreiden hedelmien kera jälkiruokana tai pullaviipaleen päällä kahvin kera.
Kahden rahkan pasha
6 annosta
- Ainekset
- 1 dl kuohukermaa
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- 1 rkl sokeria
- ¾ dl cashewpähkinöitä
- ¾ dl keltaisia rusinoita
- Koristeluun
- appelsiinia, persikkaa, sitruunamelissaa
Valmistusohje
Vaahdota kerma. Hienonna pähkinät ja rusinat. Sekoita kaikki ainekset kermavaahtoon.
Vuoraa kahvisuodatin suodatinpussilla. Lusikoi seos suodattimeen ja peitä kelmulla. Laita kylmään noin vuorokaudeksi valumaan mukin tai muun astian päälle.
Kumoa pasha tarjoiluvadille ja poista suodatinpaperi. Koristele vati hedelmillä ja sitruunamelissan lehdillä.
Vinkki: Voit tarjota myös valuttamattomana. Anna makujen kuitenkin tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


