Punajuuri maustaa Pirkanmaan pullan
Pirkanmaan maa- ja kotitalousnaiset haluavat nostaa pullan kahvipöytiin kunniapaikalle. Tämän kunniaksi julistettiin kesällä Pirkanmaan pullakisa maa- ja kotitalousnaisille.Pullakisassa haluttiin arvostaa paikallisia raaka-aineita, uusia ideoita ja luonnollisesti hyvää makua. Kisan voittajaksi selvisi punajuurihillopulla.
Pirkanmaan pullan kehittivät ja leipoivat Tiina Reunanen ja Tuula Yntälä Urjalankylän maa- ja kotitalousnaisista.
Pirkanmaan Pullakisaan saapui toinen toistaan herkullisempia pullaohjeita, joista voittaja valikoitui yksimielisesti. Punajuuren käyttö pullassa koettiin rohkeaksi ja trendikkääksi vedoksi ja lopputulos oli maukas sekä raikas. Raaka-aineet ovat kaikkien saatavilla ja Punajuurihillopullan teko sujuu sutjakkaasti.
”Olin nähnyt punajuurikakun ohjeen ja ajattelin, että jos punajuurta voisi käyttää myös pullassa”, Tiina Reunanen toteaa.
Punajuurihillopulla
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
1 kananmuna
1 prk huoneenlämpöistä kermaviiliä.
Väliin punajuurihilloketta
Voiteluun kananmuna
Päälle mantelirouhetta tai raesokeria
Punajuurihilloke
100 g raakaa punajuurta kypsennettynä ja soseutettuna
10 g hillo-marmeladisokeria
1 rkl fariinisokeria
0,25 tl inkivääriä
60 g ranskankermaa lisätään jäähtyneen punajuurisoseen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet, nypi rasva joukkoon, vedä muruseos astian toiseen reunaan, kaada tyhjään osaan kermaviili ja kananmuna, sekoita aineet taikinaksi. Anna taikinan nousta hyvin ennen leipomista.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, lisää pitkittäin keskelle punajuurihilloketta, taita reunat päälle.
Leikkaa kolminkertaiseksi taitetusta levystä kolmion muotoisia pullia. Kohota, voitele, ripottele päälle mantelirouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

