Tuleeko viikonloppuvieraita? Tee osso buccoa, se hautuu uunissa meheväksi ihan itsekseen
Naudan potkakiekoista valmistettu lihaherkku osso bucco on viikonloppuruokaa parhaimmillaan.Italialaislähtöiseen klassikkoruokaan osso buccoon käytetään naudan potkapaloja, joissa on mukana pala luuta ja luuydintä. Tämä lihapata on herkkua varsinkin silloin, kun tulee vieraita, sillä pienten esivalmistelujen jälkeen se kypsyy itsekseen uunissa.
- Osso bucco
- 4–6 hengelle
- (hinta 24,75 euroa eli neljälle tehtynä 6,18 e/hlö)
- Ainekset
- 4 naudan potkakiekkoa (n. 1,5 kg)
- 1 dl vehnäjauhoa
- ½ dl korppujauhoa
- 3 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
- 1 tl muskottipähkinää raastettuna
- ruokaöljyä paistamista varten
- 1 valkosipuli
- 2 keskikoista porkkanaa
- 2 sipulia
- 2 varsisellerin vartta
- 2 dl valkoviiniä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- (yrttejä: timjami, oregano, basilika, rosmariini)
- vettä
- voita ja/tai oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
Huuhtele potkakiekot kylmällä vedellä. Kuivaa.
Sekoita mausteet jauhoihin.
Kuori ja kuutioi vihannekset.
Pyörittele potkakiekot jauhomausteseoksessa kauttaaltaan. Paista öljyssä kullanruskeiksi ja siirrä pataan.
Paista seuraavaksi vihannekset öljyssä. Lisää viini ja tomaattipyree ja kiehauta. Lisää pataan potkakiekkojen päälle ja kaada päälle vielä vettä niin, että potkakiekot eivät ihan peity.
Paista uunissa 3–4 tuntia 150 asteessa, kunnes liha irtoaa luista. Lisää vettä tarvittaessa.
Osso buccon seuraksi sopivat esimerkiksi polenta, riisi tai uunivihannekset.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

