Keksibrowniet
Sydänkeksit ovat muunnos perinteisistä herrasväen pikkuleivistä. Kaupan valmiilla pakastemurotaikinalla työ käy nopeasti, mutta yhtä hyvin voit valmistaa pikkuleivät itse tehdystä perusmurotaikinasta. Täytteeksi voit valita lähes minkä tahansa marmeladin, mutta rommi-kirsikkamarmeladi on herkullista paitsi maultaan, myös siksi, että se on kauniin punaista. Säilytä pikkuleivät viileässä kosteudelta suojattuna.

Mehevä keksibrownie saa lisämakua ja hauskan ulkonäön päällä olevista kekseistä. Kuva: Sanne Katainen
Keksibrowniet
noin 16 annosta
Ainekset
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
Lisäksi
- erilaisia keksejä
Valmistusohje
Painele leivinpaperi noin 30 x 30 cm vuoan pohjalle ja reunoille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä samalla sekoitellen. Anna jäähtyä.
Sekoita jäähtyneeseen suklaa-voisulaan sokerit. Vatkaa seosta sähkövatkaimella ja lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle vuokaan.
Laita taikinan päälle haluamiasi keksejä. Nosta vuoka 175-asteiseeen uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Brownie saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi.
Anna brownien jäähtyä ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vinkki: Browniet säilyvät jääkaapissa useita päiviä kosteudelta suojattuna.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Ota herkulliset kantarellireseptit talteen – 8 helppoa vaihtoehtoa
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Söin täällä: Ranskalainen keittiö, suomalaiset raaka-aineet – Pompier yllätti kotimaisella otteellaan
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan