Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Keksibrowniet

Sydänkeksit ovat muunnos perinteisistä herrasväen pikkuleivistä. Kaupan valmiilla pakastemurotaikinalla työ käy nopeasti, mutta yhtä hyvin voit valmistaa pikkuleivät itse tehdystä perusmurotaikinasta. Täytteeksi voit valita lähes minkä tahansa marmeladin, mutta rommi-kirsikkamarmeladi on herkullista paitsi maultaan, myös siksi, että se on kauniin punaista. Säilytä pikkuleivät viileässä kosteudelta suojattuna.
Mehevä keksibrownie saa lisämakua ja hauskan ulkonäön päällä olevista kekseistä.
Mehevä keksibrownie saa lisämakua ja hauskan ulkonäön päällä olevista kekseistä. Kuva: Sanne Katainen

Keksibrowniet

noin 16 annosta

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • erilaisia keksejä

Valmistusohje

Painele leivinpaperi noin 30 x 30 cm vuoan pohjalle ja reunoille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä samalla sekoitellen. Anna jäähtyä.

Sekoita jäähtyneeseen suklaa-voisulaan sokerit. Vatkaa seosta sähkövatkaimella ja lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle vuokaan.

Laita taikinan päälle haluamiasi keksejä. Nosta vuoka 175-asteiseeen uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Brownie saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi.

Anna brownien jäähtyä ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Browniet säilyvät jääkaapissa useita päiviä kosteudelta suojattuna.