Pikkelöity sipulikimara
Sipulikimara sopii myös savustetut lohen kanssa tarjottavaksi.Pikkelöity sipulikimara
Noin 1 litra
Ainekset
- 750 g sipuleita (esimerkiksi puna-, kelta- ja salottisipuleita)
Liemi
- 2 ½ dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 ½ tl suolaa
- 3 oksaa timjamia
Valmistusohje
Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi.
Mittaa kattilaan liemiainekset ja kiehauta, kunnes sokeri liukenee. Lisää sipulisuikaleet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä, purkita ja anna maustua seuraavaan päivään.
Tarjoa liha- ja riistaruokien lisäkkeenä. Sipulipikkelssi maistuu myös salaateissa ja hampurilaisten välissä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

