Linssi-jauhelihakeitto
Linssikeitto on nopea vaihtoehto hernerokalle etenkin, jos teet sen punaisista linsseistä. Tähän keittoon makua antavat inkivääri, tomaattimurska ja chili-paprikatuorejuusto.Linssi-jauhelihakeitto
6 annosta
Ainekset
- 2 rkl voita
- 2 (200 g) sipulia
- 400 g jauhelihaa
- 3 (300 g) porkkanaa
- 12 dl vettä
- 8 kokonaista maustepippuria
- 2 tl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 rasia (200 g) chili-paprikatuorejuustoa
- 1/2 dl persiljaa
Pinnalle
- hienonnettua persiljaa, mietoa chiliä
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa. Kuullota hienonnetut sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää porkkanakuutiot, vesi, maustepippurit, suola, laakerinlehdet, suikaloitu inkivääri ja tomaattimurska. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä ja lisää kattilaan. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää keittoon tuorejuusto ja persiljasilppua, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja kypsyys. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa sekä chilirenkaita. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


