Valmista Mannerheimin suosikkiruokaa uudella tapaa
Vorschmack on lihamuhennos, jonka ohjeen tarinan mukaan marsalkka Mannerheimin toi Varsovan upseerikerholta koto-Suomeen. Pikaversiossamme käytämme hirven-, peuran- tai kauriinjauhelihaa.Vorschmack on lihamuhennos, jonka ohjeen tarinan mukaan marsalkka Mannerheimin toi Varsovan upseerikerholta koto-Suomeen.
Alkuperäisen reseptin mukaan vorschmack valmistetaan lampaanlihasta pitkään hauduttaen, tai käyttäen kypsää lampaanlihaa.
Pikaversiossamme käytämme hirven-, peuran- tai kauriinjauhelihaa, ja valmistamme lihan muhennokseksi sauvasekoitinta käyttäen. Vorschmack sopii niin arkeen kuin juhlaan, ja erityisen maistuvaa se yöpalana esimerkiksi pikkujoulujen jatkoilla.
Pikavorschmack riistalihasta
6 annosta
- Ainekset
- 500 g hirven- peuran tai kauriinjauhelihaa (tuore tai pakaste)
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl rypsiöljyä
- noin 50 g matjessillipaloja
- 6–8 anjovisfileetä
- ¼ tl valkopippuria
- 2 rkl tomaattisosetta
- 2 dl ruokakermaa
- (½ –2 dl vettä)
Valmistusohje
Jos käytät pakastettua jauhelihaa, niin ota se edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä pannulla. Siirrä sipulit sivuun ja ruskista jauheliha parissa erässä. Siirrä lihat ja sipulit kattilaan. Lisää loput aineet ja hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoitellen. Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää vettä puolen desin erissä.
Soseuta massaa sauvasekoittimella. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa muutama anjovisfilee ja soseuta uudelleen. Valmiin massan tulee olla sellaista, että siitä voi kahdella lusikalla pyöritellä palloja.
Tarjoa pikavorschmack uuniperunoiden, suolakurkun, punajuuren ja ranskankerman kanssa.
Vinkki: Jos vorschmackia jää yli, niin voit pakastaa sen kerta-annoksina. Se sopii myös mainiosti uudelleen lämmitettäväksi ja syötäväksi esimerkiksi lettujen, vohveleiden tai pitaleipien täytteenä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


