Marjaviili
Kokeile ja ylläty! Kotiviilin valmistaminen on helppoa. Kesän tuoreet marjat, hillosilmät ja erilaiset myslit tuovat väriä ja vaihtelua samettipintaiseen perinneherkkuun.
Viilihomeen ansiosta pinnalle noussut kermakerros ¬muodostaa samettimaisen pinnan vadelmakotiviiliin. Kuva: Jaana KankaanpääMarjaviili
6 annosta
Ainekset
- 6 rkl vadelmahilloa
- 1 prk (200 g) viiliä
- 1 l kevytmaitoa
Pinnalle
- mysliä tai granolaa
Valmistusohje
Laita annoskulhoon tai lasin pohjalle lusikallinen hilloa. Sekoita viili juoksevaksi ja hillon päälle.
Kaada päälle maitoa. Sekoita pintaa hiukan. Peitä kulhot. Jätä huoneenlämpöön 1 – 1 1/2 vuoro-kauden ajaksi eli kunnes viili on rakenteeltaan sakeaa. Nosta valmis viili jääkaappiin.
Ripottele halutessasi viilin pinnalle vielä mysliä tai granolaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

