Lihominen hidastui maidolla
Maidon ja muidenkin elintarvikkeiden molekyylillä, nikotiiniamidiribosidilla, voi tuoreen tutkimuksen mukaan hillitä lihomista ja parantaa lihaskuntoa.Ainesosasen vaikutuksia testattiin Lausannen teknillisen instituutin tutkimuksessa hiirillä. Yhteistyökumppanina toimi Itä-Suomen yliopiston A.I. Virtanen -instituutti.
Tutkijat arvioivat tulosten avaavan kiinnostavia näkymiä elintarvike- ja lääketeollisuudelle, tutkimukseen osallistunut FT Eija Pirinen kertoo.
Cell Metabolism -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan uudella valmisteella on hämmästyttäviä vaikutuksia aineenvaihduntaan.
Molekyyliin perustuvan valmisteen käyttö ehkäisi runsasrasvaista ruokaa syövien hiirten lihomista. Ne lihoivat 60 prosenttia vähemmän kuin samalla ruokavaliolla olleet hiiret, jotka eivät saaneet valmistetta.
Kyseistä molekyyliä ei ole aiemmin juuri tutkittu.
Hiirillä ei havaittu merkkejä diabeteksen kehittymistä, toisin kuin verrokkihiirillä. Tutkijoiden mukaan NR-valmiste parantaa insuliiniherkkyyttä myös silloin, kun ruokavalio on normaali.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

