Vadelmalumi
Lusikoi vadelmalumi annosmaljoihin ja anna odottaa jääkaapissa. Koristele vadelmilla ja mintunoksilla ennen tarjoilua.
Vaihda vadelmamehu vaikka karpalomehuun. Tarkista aina sopiva makeus ennen kulhoihin annostelua. Kuva: Jaana KankaanpääVadelmalumi
6 annosta
Ainekset
- 4 liivatelehteä
- 2 ½ dl vahvaa laimentamatonta
- vadelmamehua
- 2 munanvalkuaista
- ¼ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- vadelmia
- minttua
Valmistusohje
Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Sekoita mukaan loppu mehu. Jäähdytä hetki.
Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokerien kanssa. Jatka samoilla vatkaimilla mehuseoksen vatkaamista, kunnes se on jäykkää vaahtoa. Yhdistä vaahdot vatkaten.
Lusikoi seos annosmaljoihin ja anna odottaa jääkaapissa. Koristele vadelmilla ja mintunoksilla ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

