Sydänpikkuleivät
Sydänkeksit ovat muunnos perinteisistä herrasväen pikkuleivistä. Kaupan valmiilla pakastemurotaikinalla työ käy nopeasti, mutta yhtä hyvin voit valmistaa pikkuleivät itse tehdystä perusmurotaikinasta. Täytteeksi voit valita lähes minkä tahansa marmeladin, mutta rommi-kirsikkamarmeladi on herkullista paitsi maultaan, myös siksi, että se on kauniin punaista. Säilytä pikkuleivät viileässä kosteudelta suojattuna.Sydänpikkuleivät
30–40 kpl
Ainekset
- 1 pkt (380 g) murotaikinaa (pakaste)
- 1 dl rommi-kirsikkamarmeladia (Pirkka)
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Paina puoleen pikkuleivistä keskelle sydämet pienellä sydänmuotilla.
Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä, että pikkuleivät eivät pala.
Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, levitä kokonaisille pikkuleiville hiukan marmeladia. Siivilöi sydämin koristelluille pikkuleiville tomusokeria ja nosta ne marmeladilla siveltyjen päälle.
Säilytä sydänpikkuleivät viileässä kosteudelta suojattuna.
Vinkki: Voit käyttää täytteenä myös muita hilloja ja marmeladeja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

