Mausteinen kalapata

Kalapatoja valmistettaessa ruoka kannattaa hauduttaa ensin valmiiksi ja lisätä kalapalat joukkoon vasta aivan loppuvaiheessa. Herkästi hajoava kala pysyy näin paremmin paloina eikä hajoa muhjuksi padan joukkoon. Kookos, chili ja korianteri tuovat ruokaan aasialaista makua.
Mausteinen kalapata: Kookos, inkivääri, chili ja korianteri maustavat kalapadan Aasian henkeen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausteinen kalapata

4 annosta

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 3 tomaattia
  • ½ punainen chili
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 800 g lohta, kuhaa tai seitiä
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele paprikat ja tomaatit. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja kuutioi tomaatit. Hienonna chili.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta kasvikset kevyesti öljyttyyn pataan. Lisää vesi, liemikuutio, kookosmaito, inkivääri ja mausteet. Peitä pata kannella ja nosta 200-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi.

Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Leikkaa kala suupaloiksi.

Pane uuni pois päältä. Lisää kalat pataan ja nosta pata uunin jälkilämpöön 10 minuutiksi. Ennen tarjoamista sekoita varovasti joukkoon hienonnettua korianteria. Tarjoa kalapata riisin kanssa.