Raikasta ja helppoa kesäruokaa: Näin teet täydellisen kylmän punajuurikeiton
Alun perin Liettuasta kotoisin oleva kylmä punajuurikeitto on ihanan raikas ja helppo kesäruoka. Keitto säilyy jääkaapissa pari päivää.
Kypsät juurikkaat kannattaa kuoria heti niiden jäähdyttyä. Ne säilyvät jääkaapissa suljetussa rasiassa noin viikon. Kuva: Sanne KatainenKauppojen hevi -osastoilla myydään myös vakuumiin pakattuja valmiiksi keitettyjä punajuuria, joiden käyttö on supernopeaa ja helppoa.
Kylmä punajuurikeitto
6 annosta
- Ainekset
- 1 kg keitettyjä punajuuria
- 300 g (2–3 kpl) avomaakurkkuja
- 2 kesäsipulin varret
- 2–3 tillinvartta
- 12 dl kefiiriä tai piimää
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Lisäksi
- 6 keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
Kuori ja raasta punajuuret. Kuutioi kurkut. Hienonna sipulit ja tillit. Sekoita kasvikset keskenään.
Lisää kasvisten joukkoon piimä, valkoviinietikka ja mausteet. Nosta keitto jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Tarjoa keitto jääkaappikylmänä hienonnettujen, keitettyjen munien, sipulinvarisen sekä tillin kanssa.
Vinkki: Kaupoissa myydään valmiiksi keitettyjä, vakuumiin pakattuja punajuuria. Voit käyttää niitä tai keittää raa’at punajuuret ja jäähdyttää ne hyvissä ajoin ennen keiton valmistamista. Etikkapunajuuret eivät ole oikea valinta tähän keittoon.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

