Pikkelöidyt metsäsienet
Metsäsienistä saat ihanan lisukkeen säilömällä ne mausteiseen etikkaliemeen eli pikkelöimällä. Sienet sopivat hyvin liharuuan kylkeen.Pikkelöidyt metsäsienet
Ainekset
- 100 g suppilovahveroita ja talvijuurekkaita
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 1 salottisipuli
- sinapinsiemeniä
- maitohorsman kukkia (kuivattuina)
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Halkaise suppilovahverot ja talvijuurekkaat (tai muita metsäsieniä) sopiviksi paloiksi niin, että sienen rakenne säilyy (jos käytät kuivattuja sieniä, liota ensin vedessä ja purista kuivaksi).
Kuumenna vesi, sokeri ja väkiviinaetikka niin, että sokeri imeytyy nesteeseen, ja lisää sinapinsiemenet.
Lisää nesteseos sienien ja hienonnetun sipulin päälle.
Anna maustua yön yli.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

