Omenaiset kuppikakut
Omenaisissa kuppikakuissa on runsaasti kuorrutusta. Koko päällisen peittävä paksu kuorrutus on paitsi näyttävän näköinen, niin se estää myös leivonnaisen kuivumista.Omenaiset kuppikakut
12 kpl
Ainekset
- 350 g happamia omenoita (noin 4 dl raastettuna)
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 100 g voita
- 2 rkl omenamehua
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 2 tl kanelia
Koristeluun
- 2 rasiaa (à 200 g) kinuskituorejuustoa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 dl tomusokeria
- 3 rkl kuivattua puolukkajauhetta
Valmistusohje
Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Lisää raasteen joukkoon munat, sokeri, voi sulatettuna ja mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi omenaseoksen joukkoon. Sekoita ja annostele isoihin Amerikan muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vatkaa koristelua varten kaikki ainekset hyvin sekaisin. Pursota tai lusikoi seosta jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

