Thaimaalaiset kanapullat (laktoositon)
Thai-aromisista broileripullista tekeytyy kookoksisessa tomaattikastikkeessa todella meheviä.
Thai-aromisista broileripullista tekeytyy tomaattikastikkeessa todella meheviä. Kuva: Jaana KankaanpääThaimaalaiset kanapullat (laktoositon)
20 kappaletta, 5 annosta
Mureketaikina
- 400 g broilerinjauhelihaa
- 1 sipuli hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 (50 g) vaaleaa leipäviipaletta
- 1 dl kookosmaitoa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 limetin raastettu kuori
- ¼ tl chili- ja mustapippuria
Tomaattikastike
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 prk (400 g) paseerattua tomaattia
- 1 kanaliemi(fondi)kuutio
- 1 punainen chili hienonnettuna
- 2–3 dl kookosmaitoa
- 1 limetin mehu
Päälle
- tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
Kuullota murekkeen sipulisilput öljytilkassa. Murenna leivät kulhoon, kaada päälle kookosmaito ja anna pehmetä. Lisää mukaan muna, mausteet, sipulisilppu ja jauheliha. Sekoita massa tasaiseksi.
Kypsennä halutessasi koepala mikrossa tai pannulla ja tarkista maku.
Kuullota pannulla kastikkeen sipulisilput.
Lisää mukaan paseerattu tomaatti, liemikuutio, halkaistu (siemenet pois) ja hienonnettu chili sekä kookosmaito. Anna seoksen kiehua pyöryköiden valmistamisen ajan.
Mausta kastike limettimehulla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Pyöritä taikinasta lihapullat voideltuun uunivuokaan ja jätä hieman väliä, että kastike pääsee väliin.
Kaada päälle kuuma kastike ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Koristele pyörykät yrttisilpulla ja tarjoa lisänä jasmiiniriisiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

